Cum sa câștigi mai multa popularitate la liceu
Când ești la liceu una dintre preocupările tale este cum să fii mai popular la școală. Nu există o rețetă magică pentru popularitate, însă cu siguranță sunt câteva lucruri pe care poți să le experimentezi fără să ai nimic de pierdut.
Autor: UNICEF
![](https://centru-comunitar.s3.eu-central-1.amazonaws.com/moinesti/undraw_undraw_team_effort_7w2e_6lax.png)
Zâmbește și fii prietenos
Să ai o atitudine prietenoasă nu prespune foarte mult efort din partea ta, însă are un impact destul de mare. Încearcă să iniţiezi o conversaţie cu cineva. Păstrează conversaţia în subiecte uşoare, fără să vorbiţi de lucruri controversate (politică, religie etc).
Poţi să faci câteva glume să destinzi atmosfera şi să atragi mai mulţi oameni în conversaţie. Este cunoscut faptul că cei populari reuşesc să atragă atenţia celorlalţi asupra lor şi în jurul lor.
Nu insista. Dacă încerci să iniţiezi o conversaţie cu cineva, iar persoana respectivă îţi dă semne non-verbale că nu doreşte să vorbească (se tot uită pe telefon, încearcă să vorbească şi cu altcineva, încearcă să se retragă), opreşte conversaţia. Există o diferenţă între a fi prietenos şi a fi prea insistent.
Fii atent la aspectul fizic
Nu trebui să-ţi iei cea mai nouă colecţie de haine apărută să fii popular la şcoală. Nici să-ţi faci un tatuaj sau să-ţi vopseşti părul verde ca să fi luat în seamă şi să atragi atenţia.
Totuşi, aspectul fizic şi igiena contează destul de mult, de aceea e bine să porţi haine curate şi călcate, să faci duş zilnic şi să ai părul spălat, să te speli pe dinţi de două ori pe zi, pentru a te asigura că ceilalţi nu te resping din cauza igienei.
În ceea ce priveşte hainele pe care le porţi, încearcă să-ţi găseşti propriul stil şi să arăţi că te simţi bine să fii tu însuţi. Dacă întrebi tot timpul în jur cum îţi stă cu o piesă vestimentară nouă transmiţi celorlalţi că nu ai încredere în ceea ce îţi place să porţi.
Nu adopta stiluri doar pentru că alţii au făcut asta. Un anumit tip de încălţăminte sau de haină poate să se potrivească doar pe anumite conformaţii. De asemenea, dacă eşti fată, nu îţi încărca faţa cu machiaj doar pentru că ai colege care fac asta tot timpul. Alege ce simţi că ţi se potriveşte.
Doveşte încredere în tine
Nimeni nu este perfect şi nu trebuie să fii perfect pentru a fi popular. Practică încrederea în tine prin paşi mici: ţine capul sus când mergi, ţine mâinile libere pe lângă corp nu încrucişate la piept, stai drept, nu ghemuit în bancă.
Pune-te în diverse situaţii
Popularitatea înseamnă de multe ori să te simţi confortabil în a interacţiona cu ceilalţi. Chiar dacă la început nu te simţi confortabil vorbind, poţi depune efort în acest sens. Pune-te în situaţia de a fi nevoit să vorbeşti cu ceilalţi. Întreabă-i despre şcoală, teme, familie. Dacă cineva ţi-a povestit despre o situaţie, întreabă cum au decurs lucrurile şi încearcă să corelezi cu o situaţie similară oferind un sfat sau o opinie despre cum au făcut alţii în situaţia respectivă.
Fii interesat, nu interesant
Arată că îţi pasă de cei din jurul tău şi nu te comporta ca şi cum eşti superior celorlalţi. Atitudinea de superioritate se observă repede şi nu într-un sens bun pentru tine.
Participă la ore cu răspunsuri sau întrebări fără să fii stăruitor. Vei capta atenţia celorlaţi şi vei putea genera un subiect de conversaţie.
Fă parte dintr-o echipă
Te ajută să explorezi mai mult despre oameni şi înveţi cum să comunici cu persoane diverse de la colegi de echipă la antrenori sau susţinători, oameni pe care nu i-ai putea întâlni în sala de clasă sau în viaţa de zi cu zi.
Mai important decât popularitatea este să te simţi bine cu tine însuţi şi în prezenţa celorlalţi. E un obicei bun să saluţi şi să iniţiezi conversaţii de tipul “Ce mai faci?”, “Cum mai merge?” cu cei din jur. Te ajută să te destinzi în situaţii sociale şi să interacţionezi cu uşurinţă.