![](https://centru-comunitar.s3.eu-central-1.amazonaws.com/moinesti/undraw_People_re_8spw.png)
Relații și socializare
Explorează articolele noastre pline de informații, create special pentru tine! Descoperă sfaturi, povești și ghiduri practice care să te ajute să navighezi în lumea relațiilor și socializării. Aici, vei găsi răspunsuri la întrebările tale și informații care să-ți facă experiența de a crește să fie distractivă și educativă.
Emoții & skill-uri sociale
Afectivitatea în adolescență
Adolescența a fost și este considerată de mulți autori drept vârsta “furtunilor și stresului“. La această vârstă orice eveniment este trăit cu intensitate maximă, este exagerat și scos din context. Intrând în relații mai profunde cu ambianța, având capacități mai mari de înțelegere, fiind mai conștient de sine, adolescenții trăiesc mai intens și mai profund emoții și sentimente.
Cum sa colaborezi in echipa
O echipă este atunci când minim doi oameni fac ceva împreună pentru a îndeplini o sarcină sau un obiectiv sau un task. Indiferent care este rolul pe care trebuie să îl îndeplinești în diverse momente, de-a lungul vieții te vei tot întâlni cu nevoia de a lucra în echipă. De aceea e important să-ți dezvolți abilități specifice pe care să le poți aplica oricând ai nevoie.
5 lucruri care îţi reduc încrederea în sine
Poţi să ai toate cunoştinţele din lume, dacă nu ai şi încredere în tine să faci ceva cu ele acestea îţi sunt inutile. Încrederea în propria persoană o poţi avea sau o poţi dobândi prin exerciţiu. Ca în orice antrenament sunt lucruri pe care e bine să le faci şi altele pe care să le eviţi.
Ce înseamnă toleranţa şi cum să o aplici în viaţa de zi cu zi
Toleranţa înseamnă să îi respecţi pe ceilalţi şi să înveţi de la ei, înlăturând stereotipuri nedrepte, valorificând diferenţele şi crearea de noi legături de comunicare pe baza lor. Opusul toleranţei este în multe cazuri prejudecata.
Despre iubire și relații
20 de semne care-ţi spun că te-ai îndrăgostit
Probabil ştii cum e să simţi o atracţie pentru cineva, dar cum îţi dai seama dacă ceea ce simţi este sau nu dragoste?
Cum îmi dau seama dacă mă place?
A apărut cineva in viața ta de care îți place, dar nu ești sigur(ă) dacă sentimentul este reciproc. Când cineva te place sunt câteva lucruri simple care îi trădează intențiile și sentimentele.
Ce asteptari pozitive poti avea intr-o relatie de cuplu?
Iată câteva lucruri care te vor ajuta să analizezi o relație de cuplu dintr-un punct de vedere al așteptărilor pe care poți să ți le setezi încă de la începutul relației.
Am 16 ani si nu am avut nicio relatie, e normal?
Adolescența este perioada din viață când te raportezi mult la cei din jurul tău și ai tendința să compari tot timpul alegerile tale cu cele ale colegilor și prietenilor. O mare parte din cei cu care îți petreci timpul povestesc despre relațiile lor, primul sărut, întâlniri și discuții pe care le au în relațiile lor.
7 lucruri esentiale intr-o relatie sanatoasa
Când intri într-o relație e normal să vezi totul în roz și să ți se pară ca toate merg bine, însă de multe ori sentimentele pe care le avem pentru cineva ne împiedică să vedem clar dacă legătura respectă 7 principii importante într-o relație.
Prietenii și anturaj
Cum sa treci peste despartirea de cea mai buna prietena
Dacă ai sau ai avut o cea mai bună prietenă ştii deja ce rol important poate să joace o astfel de persoană în viaţa ta. Petrecând mult timp împreună ajungeţi să cunoaşteţi foarte multe lucruri una despre cealaltă, vă cunoaşteţi dorinţele şi temerile și împărtășiți cele mai intense momente din viața voastră.
10 lucruri pe care să le ştii înainte de petrecerea de Halloween
Petrecerile de Halloween sunt relativ recent apărute în Romania, dar au devenit rapid destul de populare. Când se anunţă petrecere, se anunţă distracţie. Totuşi înainte de asta trebuie să iei în calcul şi câteva scenarii care ar putea să devină riscante.
Cum repari o greșeală față de un prieten
Prietenii sunt o parte importantă din viețile noastre. Totuși se întâmplă câteodată să greșim față de ei, poate fără să ne dăm seama sau fără să conștientizăm de la început care sunt consecințele acțiunilor noastre. Important este să știm cum să reparăm greșeala și ce putem face pentru a nu rupe o prietenie la care ținem.